Gençlik ve Spor Vakfı'ndan ata sporuna destek

Gençlik ve Spor Vakfı

Bandırma Güreş İhtisas Kulübü'ne 5 bin lira yardım





Bandırma Gençlik ve Spor Vakfı, Bandırma Güreş İhtisas Kulübü'ne 5 bin lira para yardımı ve spor malzemesi desteğinde bulundu.
Belediye Başkanı ve Bandırma Gençlik, Spor ve Kültür Vakfı Başkanı Sedat Pekel, Orhan Turaçlı'nın başkanlığındaki Bandırma Güreş İhtisas Kulübü yöneticileri ile antrenör Metin Ahlatlı ve güreşçilerden bir grubu makamında kabul ederek, 5 bin liralık nakit yardımı ile güreş malzemelerini teslim etti. Bu sırada, 1979-1985 yıllarının Kırkpınar Başpehlivanı Bandırmalı Sabri Acar da, Güreş İhtisas Kulübü yöneticilerinin yanında hazır bulundu.

Belediye Başkanı Sedat Pekel, ata sporu güreşe desteklerinin her zaman süreceğine dikkati çekerek, güreşçilere başarılar diledi.

1950 yılında kurulan Bandırma Güreş İhtisas Kulübü Başkanı Orhan Turaçlı, Pekel'den, Bandırma'nın bir caddesine, üç nesil Kırkpınar Başpehlivanı olup, toplam 85 yıl güreşen dede-oğul-torun Kara Ali Acar, Hasan Acar ve Sabri Acar adına Acarlar Anıtı”nın dikilmesini, ayrıca Kara Ali Acar adına, Uluslararası Bandırma Kuşcenneti Kültür ve Turizm Festivali bünyesinde yağlı güreş organizasyonu düzenlenmesini istedi. Pekel, her iki isteğin ekonomik boyutuyla ilgili araştırmalar yapacağını belirtti.

Öte yandan, Bandırma Güreş İhtisas Kulübü Antrenörü Metin Ahlatlı da, Bandırma'daki okullarda okuyup, 1997-1998-1999-2000 doğumlu öğrencilerden oluşan güreşçilerin, 21-22 Nisan 2012 tarihlerinde, Balıkesir'de yapılacak il seçmelerine katılacağını açıkladı.





Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 11.2 ° / 9.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı